Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowe chlebki

Składniki:

  • 2 szkl. miodu
  • 3 jajka
  • ¼ szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ szkl. mleka pełnotłustego
  • ¼ szkl. masła
  • 4 szkl. maki
  • 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich

Sposób wykonania:

  1. Do mąki wbić jajka, dodać miód, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy oraz wlać mleko.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstało elastyczne ciasto, które przykryć folią i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie z ciasta uformować małe bocheneczki, które ułożyć na blasze.
    Wstawić do piekarnika  rozgrzanego do 140 stopni i piec ok. 1 godzinę.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *