Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z warzywami i wołowiną

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • cukinia
  • marchewka
  • cebula
  • 20 dag wołowiny
  • 1 łyżka mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cukinię, ziemniaki oraz marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać je osoloną wodą i gotować ok. 8 minut.
    W między czasie mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz mąką i zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić wrzawa.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem soli, mleka i sera po czym wylać na patelnie.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 10 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *