Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki chili

Składniki:

    • 5 kg ogórków
    • 6 łyżek soli
    • 2 szklanki octu
    • 2 szklanki cukru
    • 2 główki czosnku 3-6 łyżeczek chili(sześć to już bramy piekieł )
    • 16 łyżek oleju bądź też szlachetniejszej oliwy


    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki pokroić w ćwiartki na pół ( na ósemki), zasypać solą(6łyżek) po ok.2-3 godzinach zlać wodę z ogórków, dodać 2 szklanki octu, 2 szklanki cukru. Zagotować. Po zagotowaniu wyłączyć Dodać 2 główki czosnku (połowę pokroić ,a połowę dodać w całości)dosypać chilli 3 do 6 łyżeczek oraz 16 łyżek oleju lub oliwy. Wymieszać. Czekać aż wystygnie. Zalać tym ogórki na 12 godzin. Po 12 godzinach włożyć do słoików i zalać tą zalewą z ogórków.  Słoiki wstawić do garnka w zimnej wodzie. Od momentu zagotowania czekać 15 minut. Wyłączyć. Sprawdzić czy nie ciekną. Po 3 dniach są gotowe do spożycia. Ostrożnie z chilli, jeśli ktoś lubi bardzo ostre to 6 łyżeczek,  ja jednak sypię zawsze 4 i jest ok. Życzę smacznego. Przepis pochodzi z Jugosławii.

2 comments for “Ogórki chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *