Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ognista ryżowa sałatka

 

Składniki:

  • torebka ryżu
  • puszka kukurydzy
  • puszka ananasa
  • kawałek imbiru
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • curry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie ananasa odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę.
    Kukurydzę również odcedzić z zalewy.
    Natomiast imbir zetrzeć a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *