Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ocet ziołowo-korzenny na bazie białego octu winnego

Składniki:

  • ½ l białego octu winnego
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • ½ łyżeczki nasion gorczycy
  • kawałek kory cynamonu
  • mała pikantna papryczka
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 listek laurowy
  • 1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać ocet.
Dodać do niego natkę pietruszki, gorczycę, korę cynamonu, papryczkę, gałkę muszkatołową, listek laurowy oraz ząbek czosnku.
Całość doprowadzić do wrzenia po czym przelać do wyparzonego słoika.
Szczelnie zakręcić i odstawić aby składniki się przegryzły.
Wówczas całość przecedzić, przelać do butelki i zakorkować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *