Dla 8 osób – Czas przygotowania 60 minut Marynata:• 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalne w płynie KNORR• 2 łyżki saletry (do nabycia w aptece)• 2 łyżki soli• 1 łyżka cukru• 2 ziarna pieprzu• 3 ziarna ziela angielskiego• 3 liście laurowe• 4 ząbki czosnku• 2 kg surowej szynki wieprzowej z tłuszczykiem• 1 kg pszennej razowej mąki•…
Kategoria: Nie posortowane
Nie posortowane
Faszerowane polędwiczki wieprzowe
by Administrator • • 0 Comments
Dla 2 osób – Czas przygotowania 60 minut • 1 Fix Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym KNORR• 250 g polędwiczek wieprzowych• 100 g pieczarek• 50 g startego żółtego sera• 1 cebulka• 150 ml śmietany 18%• olej do smażenia• 100 ml wody Sposób przygotowania: {hidetags} Pokrój mięso w grube plastry.Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, podsmaż na…
Nie posortowane
Pasztet w grzybowym mundurku
by Administrator • • 0 Comments
Dla 8 osób – Czas przygotowania ponad 60 minut • 1 kostka Rosołu wołowego KNORR• przednia część zająca• 300 g wieprzowiny • 100 g słoniny• włoszczyzna• gałka muszkatołowa • ziele angielskie• liść laurowy• czerstwa bułka• 1 jajo• 1 Mini Kostka KNORR Smażona cebula • pieprz• masło do formy • tarta bułka Galareta: • 3 łyżki żelatyny•…
Nie posortowane
Precel z białej kiełbasy
by Administrator • • 0 Comments
Dla 4 osób – Czas przygotowania 60 minut • 600 g surowej białej kiełbasy• tłuszcz (np. Rama) do posmarowania naczynia żaroodpornego• 1 cebula• ząbek czosnku• 1 Mini Kostka KNORR Czosnek • papryka słodka w proszku Sposób przygotowania: {hidetags} Opłucz kiełbasę, wytrzyj, ułóż na patelni i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Zdejmij…
Nie posortowane
Żurek staropolski z grzybami
by Administrator • • 0 Comments
Dla 4 osób – Czas przygotowania 60 minut • ½ kg mięsa rosołowego z kurczaka• 1 marchewka• ½ pora• ½ selera• 300 g boczku wędzonego• ½ łyżeczki kminku• liść laurowy• 4 ziarna ziela angielskiego• 100 g suszonych borowików• 2 średnie cebule• olej do smażenia• 2 torebki Żurku KNORR• ½ szklanki śmietany 18%• pieprz• majeranek• 3…