Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Precel z białej kiełbasy

Dla 4 osób – Czas przygotowania 60 minut

• 600 g surowej białej kiełbasy
• tłuszcz (np. Rama) do posmarowania naczynia żaroodpornego
• 1 cebula
• ząbek czosnku
• 1 Mini Kostka KNORR Czosnek
• papryka słodka w proszku

Sposób przygotowania: {hidetags}
Opłucz kiełbasę, wytrzyj, ułóż na patelni i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Zdejmij z patelni i dokładnie osusz. Pokrój cebulę w piórka.
Posmaruj naczynie żaroodporne Ramą. Ułóż w nim kiełbasę, cebulę, czosnek, skrop tłuszczem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 20 minut w temperaturze 180° C, pod koniec pieczenia dopraw pokruszoną Mini Kostką KNORR Czosnek i papryką. Udekoruj pieczonym czosnkiem pokrojonym w plasterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *