Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Nie posortowane

Comber z sarny rolowany z kozim serem*

*Cykl – przepisy mistrzów.Składniki: Comber z sarny bez kości 600 g kozi ser 300 g tymianek 20 g cytryna 50 g żurawina do mięs 100 g chrzan 100 g pomarańcze 100 g dżem porzeczkowy 100 g wino czerwone wytrawne 100 g sól, pieprz biały mielony sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji Sposób przyrządzenia:…

Cannelloni

Składniki: 10 szt. cannelloni 200-250 g startego żółtego sera Nadzienie: ok.500g mielonej wołowiny 4-5 plastrów włoskiej mortadeli 1 duża cebula tłuszcz do smażenia pieprz i sól 5-6 łyżek sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Pokrojoną cebulę podsmażamy na tłuszczu, dodajemy zmielone mięso. Smażymy, ciągle mieszając, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy sos pomidorowy, pokrojoną mortadelę, dobrze mieszamy i…

Wegetariańskie Fajitas.

Skład: oliwa 1 filiżanka posiekanej cebuli po 1 papryki czerwonej, zielonej i żółtej puszka czerwonej fasoli ½ filiżanki kukurydzy mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej 1 filiżanka wody lub bulionu 6 tortilli pszennych sałata Sposób przyrządzenia: Na oliwie podsmażyć cebulę i posiekana paprykę. W bulionie podgotować do częściowego wyparowania fasolę i kukurydzę i 2-3 łyżeczkami przyprawy.…

Jaja topione w szpinaku.

Skład:6 jaj 1 kg szpinaku ½ szklanki mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, ząbek czosnku 20 dag startego sera żółtego gałka muszkatołowa tłuszcz tarta bułkaSpasób wykonania:Szpinak popyrkać z wyciśniętym czosnkiem, solą, mlekiem i zasmażką z masła i mąki, dodać gałkę, – żaroodporny półmisek wysmarować tłuszczem i posypać bułką, wyłożyć szpinak, zrobić wgłębienia i…

Farfalle z wołowina.

Skład: 20dkg makaronu farfalle 60dkg polędwicy wołowej 25dkg pomidorków koktajlowych sól, pieprz oliwa 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 szklanka wytrawnego wina białego 1/2 szklanki śmietany kremówki 100 ml mleka 20dkg gorgonzoli Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Mięso pokroić w paseczki. Podsmażyć na patelni , oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu…