Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Nie posortowane

Ragout cielęce a la Ancienne

Skład: 1kg. cielęciny 2 cebule 1 marchewka sól, pieprz Sos: 40g masła 30g maki 2 łyżki śmietany 1 żółtko sok z cytryny Do przybrania: 150g usmażonych pieczarek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, zalać zimna woda i zagotować. Wyjąć mięso z wody, włożyć na patelnie razem z cebula. Zalać niewielka ilością wody, dodać przyprawy –…

Frutti di mare z ryżem

Składniki: – 2 ząbki czosnku, – 1 papryka czerwona, – 1 cebula, – 150g ryżu – 5 łyżek majonezu, -1 opakowanie mieszanki frutti di mare, – sok z cytryny, – pieprz. Wykonanie: Ryż ugotować. Frutti di mare rozmrozić, sparzyć wrzątkiem przez 5 minut. Cebulę, czosnek i paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć…

Pieczeń barania z jarzynami

Skład: 800 g baraniny 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 250 ml octu 3% 2 łyżka masła 1/2 kostka bulionowej 1 liść laurowy 6 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren jałowca sól pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte mięso sparzyć połową octu, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, polać masłem włożyć do brytfanki i piec w piekarniku w…

Zapiekanka chłopska

Skład: 1 opakowanie makaronu boczek wędzonycebulakeczup 8 jajek masło żółty ser sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przepłukujemy dokładnie letnią wodą. Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy z obraną i rozdrobnioną cebulą. Makaron, skwarki z boczku wraz z cebulą, keczup i przyprawy dokładnie mieszamy i nakładamy do posmarowanego masłem i wysypanego…