Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Nie posortowane

Panga klasyczna

Składniki: ½ kg filetów z pangi olej do głębokiego smażenia: ½ szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W dużej głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić sola i pieprzem. Każdy kawałek zanurzyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć około 5…

Filet z kurczaka po włosku

Składniki: 5 piersi z kurczaka 5 pomidorów ½ kostki masła 5 cebul 3 łyżki soku z cytryny natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć obsączyć, każdy przekroić na połowę, zamarynować w soku cutrynowym. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić porcje na złoty kolor. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, podzielić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić…

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Składniki: 1 kg wieprzowiny (karkówka, łopatka) 30 dag pieczarek 4 średnie cebule 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki 1 łyżeczka ostrej papryki 400 ml rosołu (może być z kostki) 1 łyżka masła 10 dag ogórków konserwowych 50 ml gęstej kwaśnej śmietany cukier sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić…

Polędwica z borowikami

Składniki: • 1 kg polędwicy wołowej • 40 dag borowików • 1 cebula • 4 łyżki masła • 2 łyżki smalcu • 0.25 szklanki białego wytrawnego wina • 0.33 szklanki śmietany • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, natrzeć pieprzem i obsmażyć na głębokiej patelni, na mocno rozgrzanym smalcu. Następnie zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i…