Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalewka z dzikiej róży Marzeny

Składniki:

  • 1 kg. owoców dzikiej róży
  • 6 goździków
  • po łyżeczce mięty i rumianku
  • 2 szklanki miodu
  • 3/4 litra spirytusu
  • 1/2 litra wódki
  • 2 szklanki wody


Sposób przyrządzenia:

Owoce umyć i ponakłuwać. Wsypać do słoja. Dodać goździki, miętę, rumianek i zalać spirytusem. Pozostawić w ciepłym miejscu. Zlać nalewkę. W 2 szklankach ciepłej wody rozpuścić miód ,dodać do niego wódkę i połączyć z wyciągiem spirytusowym z róży. Rozlać nalewkę do butelek i odstawić na 2- 3 miesiące. Doskonały preparat witaminowy.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *