Poznaj sekret przepisu na pyszne naleśniki z serowym farszem. Do ich wykonania potrzebujesz: mleka, mąki oraz jajek, a do nadzienia, sera twarogowego, rodzynek i śmietany.
Składniki:
- 1/4 szkl mleka
- 3 jajka
- 2 szkl mąki
- 5 ml rumu
- 6 łyżek śmietany
- 15 dag rodzynek
- 60 dag sera twarogowego
- ½ szkl cukru
- 10 g cukru waniliowego
- 1/2 szkl wody
- sól
Sposób wykonania:
-
Do miski przelać mleko oraz wodę.Wbić do niego jajka i razem roztrzepać.Wówczas wsypać mąkę z dodatkiem soli i całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego jednolitego cista.Smażyć z niego naleśniki na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju.Natomiast ser rozetrzeć widelcem.Dodać niego śmietanę oraz rum.Dokładnie wymieszać po czym dodać cukier oraz cukier waniliowy.Dorzucić jeszcze rodzynki i ponownie wymieszać.Na usmażonych naleśnikach rozsmarować ser z rodzynkami i zawinąć w rulony.
Liczba porcji: 4