Kolejny przepis na znakomite ciasto. Tym razem rabarbar w roli głównej. Aby go wykonać potrzebujesz: rabarbaru, mąki, jajek i margaryny.
Składniki:
- 4 laski rabarbaru
- 1 szkl mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szkl cukru
- 160 g margaryny
- 4 jajka
- 1 łyżka kisielu truskawkowego
Sposób wykonania:
-
Do miski wrzucić margarynę, do której dodać cukier.Razem utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając dodawać stopniowo po jednym jajku.Gdy składniki się połączą wsypać mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia.Następnie oczyszczony rabarbar pokroić na mniejsze kawałki.Oprószyć je kiślem i dodać do cista.Całość przemieszać i przełożyć do brytfanny.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 9