Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z rabarbarem Juliana

Kolejny przepis na znakomite ciasto. Tym razem rabarbar w roli głównej. Aby go wykonać potrzebujesz: rabarbaru, mąki, jajek i margaryny. 
 

Składniki:

  • 4 laski rabarbaru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl cukru
  • 160 g margaryny 
  • 4 jajka 
  • 1 łyżka kisielu truskawkowego

Sposób wykonania:

  1. Do miski wrzucić margarynę, do której dodać cukier.
    Razem utrzeć na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając dodawać stopniowo po jednym jajku.
    Gdy składniki się połączą wsypać  mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia.
    Następnie oczyszczony rabarbar pokroić na mniejsze kawałki.
    Oprószyć je kiślem i dodać do cista.
    Całość przemieszać i przełożyć do brytfanny.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *