Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z mąki razowej

 

Składniki:

 

  • 1 szkl pszennej mąki razowej
  • ½ l mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól
  • tłuszcz

Sposób wykonania;
Do mleka dodać roztrzepane jajka oraz wsypać mąkę.
Dodać jeszcze szczyptę soli i całość dokładnie zmiksować na jednolite ciasto.
Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanej oliwi z oliwek po 3 minuty z każdej strony.
Usmażone naleśniki posmarować ulubionym farszem.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem układając je jeden na drugim.
Przykryć wierzch folią i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około  15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *