Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszelki z małżami w pomidorach

 

Składniki:

 

  • 40 dag makaronu
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka posiekanych listków oregano
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 op małży w zalewie
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu podanego na opakowaniu z dodatkiem łyżeczki octu winnego.
W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek oraz cebulę.
Wówczas dodać pomidory, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę po czym włożyć mule razem z zalewą.
Dodać posiekane zioła oraz pieprz do smaku.
Gotowany makaron odcedzić i wymieszać razem z sosem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *