Składniki:
- 40 dag makaronu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- puszka pomidorów
- 1 łyżeczka posiekanych listków oregano
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 op małży w zalewie
- 1 łyżka startego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu podanego na opakowaniu z dodatkiem łyżeczki octu winnego.
W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek oraz cebulę.
Wówczas dodać pomidory, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę po czym włożyć mule razem z zalewą.
Dodać posiekane zioła oraz pieprz do smaku.
Gotowany makaron odcedzić i wymieszać razem z sosem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.