Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z dyni i jabłek Ali

 

Składniki:

  •  20 dag dyni
  •  20 dag jabłek
  •  ¼ l mleka
  •  1 dag mąki ziemniaczanej
  •  3 dag smażonej skórki pomarańczowej
  •  1-2 żółtka
  •  6 dag cukru
  •  cukier puder
  •  cytryna

Sposób wykonania:

  1. Mleko doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać mąkę i całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
    Ponownie zagotować. Następnie skórkę pomarańczową posiekać i dodać do mleka, doprowadzić do zagotowania.
    Następnie żółtka ucierać razem cukrem po czym dodawać powoli mleko.
    Ucierać, aż masa ostygnie, wówczas dodać obrane i starte na tarce jabłka oraz dynię.
    Na sam koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *