Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Murzynkowy tort

 

Składniki:

  • koncentrat murzynka
  • masło
  • tarta bułka
  • ¾ kotko masła
  • 1 szkl. cukru
  • 4 żółtka
  • 3 łyżka kakao
  • 3-4 łyżki mleka
  • łyżka spirytusu
  • kandyzowane owoce
  • bita śmietana
  • bielone orzechy

 

Sposób wykonania:

  1. Ciasto upiec według opisu na opakowaniu.
    Następnie masło zmiksować razem z żółtkiem po czym wbijać po jednym żółtku.
    Mleko zagotować z dodatkiem mleka i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać do kremu razem ze spirytusem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Ciasto przekroić na dwa blaty i przełożyć je kremem.
    Wierzch i boki również posmarować kremem.
    Na koniec udekorować kandyzowanymi owocami, orzechami oraz rozetkami z bitej śmietany.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *