Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morele w syropie z alkoholem

Składniki:

  • 8 moreli
  • ½ szkl. cukru
  • 1 szkl. wody
  • 50 g alkoholu
  • skórka z cytryny
  • sok  z cytryny
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki

    Sposób wykonania:
    1 szklankę wody z dodatkiem skórki z cytryny i cukrem doprowadzić do wrzenia po czym dodać obrane morele przekrojone na połówki.
    Trzymać na małym ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie wyjąć morele i ułożyć w salaterce.
    Natomiast z syropu wyjąć skórkę z cytryny a dodać sok z cytryny i alkohol.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać owoce.
    Podawać z bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *