Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miętus z papryką

Składniki:

  • 80 dag miętusa
  • 4 plastry boczku
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki mąki
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • ¾ szkl mleka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Boczek pokroić w paski po czym przesmażyć go na rozgrzanej patelni, wówczas dodać pokrojona paprykę oraz p[osiekana cebulę.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut po czym doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Następnie rybę oprószyć sola po czym obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Rybę ułożyć na półmisku, przykryć ją papryką cebulką i boczkiem.
Sos ze smażenia zagęścić mąką wymieszaną z mlekiem po czym polać rybę i posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *