Składniki:
- 80 dag miętusa
- 4 plastry boczku
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 4 łyżki mąki
- ¼ szkl oliwy z oliwek
- ¾ szkl mleka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Boczek pokroić w paski po czym przesmażyć go na rozgrzanej patelni, wówczas dodać pokrojona paprykę oraz p[osiekana cebulę.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut po czym doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Następnie rybę oprószyć sola po czym obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Rybę ułożyć na półmisku, przykryć ją papryką cebulką i boczkiem.
Sos ze smażenia zagęścić mąką wymieszaną z mlekiem po czym polać rybę i posypać posiekanym koperkiem.