Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek pomarańczowo-jabłkowy

Składniki:


• 30 dag mąki
• 20 dag masła
• 10 dag cukru pudru
• 2 żółtka
masa:
• 25 dag pomarańczy
• 30 dag jabłek
• 1 szklanka cukru
• kilka orzechów włoskich
• 5-6 łyżek wody

Sposób przyrządzenia:
Mąkę posiekać z dobrze schłodzonym masłem, wsypać przesiany cukier puder, dodać żółtka i nożem wymieszać ciasto a rękami zlepić. Ciasto włożyć do zamrażalnika, a potem rozwałkować w kształt prostokąta, nierówne brzegi odciąć i odłożyć. Prostokąt przenieść na lekko posypaną mąką blachę. Ze skrawków ciasta zrobić wałeczki, posmarować brzegi ciasta białkiem i przylepić je. Wstawić do pieczenia do mocno rozgrzanego piekarnika. Do garnka włożyć jabłka i zalać odrobiną wody, „rozparować”, jeszcze gorące przetrzeć przez sito. Pomarańcze dobrze umyć i wyszorować, zetrzeć na drobnej tarce. Cukier z wodą zagotować, dodać pomarańcze i jabłka, gotować aż masa będzie gęsta i szklista. Gorącą masę przełożyć na zimne ciasto i posypać posiekanymi orzechami.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *