Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mandelbrok

Składniki:


• 1 1/4 szklanki mąki pszennej
• 4 jajka
• 1 szklanka cukru
• 1 szklanka obranych, posiekanych migdałów lub orzechów włoskich
• 1 łyżka cynamonu
• 3 łyżki oleju
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1/2 łyżeczki zapachu waniliowego
• 1/4 łyżeczki soli
do przygotowania foremek:
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki oleju

Wykonanie:
Dwie keksówki wysmarować masłem i wysypać mąką. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać.
Jajka ubić do białości i nadal ubijając, dodawać stopniowo cukier, olej, zapach waniliowy i mąkę w trzech porcjach.
Ciasto musi być jednolite i gładkie. Wsypać migdały i wymieszać. Trochę ciasta rozprowadzić na dnie przygotowanych foremek, lekko posypać cynamonem, wlać następną warstwę ciasta, wyrównać, posypać cynamonem, tak postępować z pozostałą masą i cynamonem, kończąc ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC, piec około 35 minut (sprawdzać patyczkiem).
Wyjąć z piekarnika, po 5 minutach, przełożyć na talerz i wystudzić. Pokroić na plastry grubości 2 cm, ułożyć na blasze do pieczenia ciasta, wstawić do gorącego piekarnika (200ºC), zapiec na złoty kolor.
Podawać ze świeżym masłem.

1 comment for “Mandelbrok

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *