Przepis dla miłośników grzybów. Tym razem kurki podane z makaronem. Do wykonania przepisu potrzebujesz: makaronu, kurek, cebuli, śmietany i białego wina.
Składniki:
- 50 dag kurek
- ½ op makaronu
- 1 cebula
- ½ szkl śmietany
- ½ szkl białego wina
- 1 szkl bulionu
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie oczyścić kurki.Większe pokroić na mniejsze kawałki, małe pozostawić w całości.Następnie obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Lekko przesmażyć i dodać grzyby.Chwilę trzymać na ogniu po czym wlać bulion oraz wino.Dusić na małym ogniu do miękkości grzybów.Wówczas zalać całość śmietaną.Gotować ostanie 3 minuty i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowy makaron odcedzić i wymieszać z sosem.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4