Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z grzybami po nelsońsku

Składniki:

  • 2 dag grzybów suszonych (lub 20 dag pieczarek)
  • 20 dag makaronu
  • 2 cebulę (15 dag)
  • 2 łyżki masła
  • 4 jaja
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 ogórek kwaszony (10 dag)
  • 1 łyżka tłuszczu do naczynia


Sposób przyrządzenia:
Grzyby wypłukać, namoczyć w szklance wody (2 godz), ugotować do miękkości w tej samej wodzie, odcedzić (wywaru nie wylewać), pokroić w paski. (Pieczarki oczyścić, wypłukać, osączyć, pokroić na plasterki). Makaron ugotować do miękkości w osolonej wrzącej wodzie, bez przykrycia, odcedzić, przelać gorącą wodą. Cebulę pokrojoną na plasterki poddusić na maśle nie rumieniąc, dodać grzyby, dusić razem ok. 5 min. Dodać makaron, wymieszać. Jaja ugotować na twardo, obrać, posiekać, wymieszać z makaronem. Dodać połowę sera, sól i pieprz, wymieszać. Włożyć do głębokiego, wysmarowanego tłuszczem naczynia, polać śmietaną wymieszaną z 1/2 szklanki wywaru z grzybów, posolić, posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec bez przykrycia ok. 20 min. Po wyjęciu posypać obranym ze skórki, drobno posiekanym ogórkiem kwaszonym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *