Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z fasolką i kurkami

 

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag makaronu wstążki
  • 15 dag kurek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki białego wina
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę ugotować na półtwardo po czym ją odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie ugotować makaron.
    W między czasie cebulkę i czosnek podsmażyć, wówczas dodać grzyby i smażyć ok. 5 minut.
    Po tym czasie dodać fasolkę oraz białe wino i doprowadzić całość do zagotowania.
    Na sam koniec dodać jeszcze makaron a przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *