Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z białym serem i zieleniną

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • ½ szklanki posiekanej zieleniny/ natka pietruszki, szczypiorek/
  • 4 łyżki masła
  • 25 dkg tłustego białego sera
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia;
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzić. Ser zmielić przez maszynkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić makaron i smażyć, aż lekko się zarumieni, stale mieszając. Odstawić, wymieszać z zmielonym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną zieleniną. Dobrze smakuje z dodatkiem pikantnych surówek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *