Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron po hiszpańsku

Składniki:

  • 2 plastry boczku
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • 45 dag mielonej wołowiny
  • puszka pomidorów
  • ½ szkl posiekanej papryki
  • ¼ szkl sosu chili
  • łyżeczka soli
  • pieprz
  • 3 szkl makaronu jajecznego

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni przesmażyć boczek po czym zdjąć go a na tej samej patelni przesmażyć posiekaną cebulę oraz mięso.
Wówczas odlać nadmiar tłuszczu i dodać pomidory pokrojone na kawałki, posiekaną paprykę, sos, chili, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i dodać nieugotowany makaron.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Przed końcem gotowania dodać boczek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *