Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron kokardki z cukinią

Składniki:

    • 35 dag makaronu kokardki
    • 30 dag młodej cukini
    • 3 małe dojrzałe pomidory
    • 1 cebulka
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka  listków bazyli
    • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
    • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Cukinię wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć w  gotującej wodzie, zdjąć z nich skórkę i pokroić w długie drobne kawałki. Obrać cebulkę, wypłukać a następnie pokroić ją na bardzo drobne kawałki wspólnie z oczyszczonym wcześniej ząbkiem czosnku. W rondlu umieścić masę cebuli i czosnku i na małej ilości oliwy delikatnie wspólnie przyrumienić, następnie dodać kabaczki, kilka listków bazylii i doprowadzić do zarumienienia się masy przez kolejne ok. 7-8 minut, dodać odrobinę pieprzu oraz soli, całość dokładnie aczkolwiek delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Dodać pokrojone pomidory kontynuować gotowanie na intensywnym płomieniu celem odparowania wody i zagęszczenia sosu. Pamiętać o częstym mieszaniu. Kilka pozostałych listków bazyli pokroić (posiekać) w między czasie, celem użycia do posypania całości. W dużej ilości posolonej wody ugotować makaron kokardki, odcedzić, wymieszać wspólnie z przygotowanym sosem, rozłożyć na talerze i na samym końcu posypać posiekanymi listami bazylii.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *