Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lody z kremem i owocami

Składniki:

 

  • ¾ szkl. surowych jabłek
  • ¾ eszkl. cukru pudru
  • ½ szkl soku malinowego
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 6 kulek lodów truskawkowych
  • bita śmietana

Sposób wykonania:
Żelatynę rozpuścić w odrobinę ciepłej wody, odstawić na bok.
W między czasie białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę po czym dodawać stopniowo sok z cytryny oraz żelatynę.
Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.
Wstawić do lodówki na około 30 minut.
Przed podaniem na kremie ułożyć gałkę lodów i przykryć ja bitą śmietaną.
Udekorować owocami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *