Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lody waniliowe Marka

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne domowe lody waniliowe. Aby je przygotować będziesz potrzebować: laski wanilii, mleka, śmietany oraz żółtek    
 

Składniki:

  • 1 laska prawdziwej wanilii
  • 500ml śmietany kremówki 36%
  • 6 żółtek
  • 250 ml pełnotłustego mleka
  • 120 g cukru

 

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać mleko i ¾ śmietany.
    Wrzucić jeszcze miąższ z laski wanilii oraz wsypać cukier.
    Lekko podgrzać mieszając, aby cukier się rozpuścił.
    Do pozostałej śmietany dodać żółtka, roztrzepać widelcem i przelać do rondelka  z mlekiem.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia ( nie gotować!)
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i odstawić do ostygnięcia.
    Gdy masa ostygnie przełożyć ją do pojemnika.
    Wstawić do zamrażalnika i dokładnie zamrozić. 
     

Liczba porcji: 6

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *