Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli

Kolejna propozycja na znakomitego kurczaka. Będziesz zaskoczony jaki pyszny. Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, fasolkę szparagową, cebulę i czosnek. 
 

 

Składniki:

  • ½  op mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 pierś kurczaka 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ łyżeczki chilii
  • sól
  • pieprz 

Faszerowane bakłażany Danuty

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne faszerowane bakłażany. Do wykonania tego przepisu oprócz bakłażanów potrzebujesz: ryżu, mięsa mielonego, cebuli i pomidorów.   
 

Składniki:

  • 5 bakłażanów
  • 2 szkl gotowanego ryżu
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 5 łyżek oleju
  • 10 łyżek śmietany 32%
  • 20 dag startego sera parmezan
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz

Naleśniki z serem i rodzynkami Ewy

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: naleśniki. Tym razem podane z serem i rodzynkami. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: mleka, mąki, jajek, białego sera i rodzynek. 
 

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 3 jaja
  • 2 szkl mleka
  • ½ szkl wody gazowanej
  • 25 dag sera białego
  • 3 łyżki cukru
  • skórka starta z cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki rodzynek
  • olej do smażenia

Dip szczypiorkowy Kornelii

Dip szczypiorkowy, który podkreśli smak wielu Twoich potraw. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, majonezu, czosnku noi oczywiście szczypiorku. 
 

Składniki:

  • 1 pęczek szczypiorku
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Ciasto czekoladowe Brygidy

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na ciasto to idealnie trafiłeś. Dziś przepis na czekoladowe ciasto Brygidy. Przepis zawiera: gorzką czekoladę, jajka, mąkę, jogurt naturalny oraz masło. 
 

Składniki:

  • 60 g  gorzkiej czekolady
  • 115 g masła
  • ½ szkl oleju
  • 190 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½  łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • ½  szkl  jogurtu naturalnego
  • 300 g mąki pszennej
  • 60 g kakao
  • 2 szkl cukinii 
  • płatki migdałowe do posypania