Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z kaszy manny z brzoskwiniami

Składniki:

  • 3 szkl. gęstej kaszy manny
  • kawałek masła
  • mleko
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 0,5 l brzoskwiń
  • 2 łyżki brzoskwiniowej konfitury
  • sok z cytryny
  • syrop z odsączonych moreli

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać mlewie, dodać kawałek masła, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
    Następnie kasze zmiksować aby powstał puch po czym nie przerywając miksowania dodawać stopniowo syrop z pod brzoskwiń oraz konfiturę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Przełożyć deser do salaterki i na środku wbić połówkę brzoskwini.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *