Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina śliwkowa

Składniki:

  • 3 szkkl. kaszy manny
  • 2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli kawałek masła
  • słoik śliwek węgierek w cukrowej zalewie
  • łyżeczka skórki startej skórki z cytryny
  • łyżka cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać mlekiem, dodać masło, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
    Wówczas kasze zmiksować aby stała się pulchną po czym dodać cukier puder, skórkę z cytryny oraz wlewać stopniowo zalewę ze śliwek.
    Powstały krem ułożyć na talerzyku.
    Powbijać śliwki przekrojone na połówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *