Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina czereśniowa z winem

Składniki:

  • 2szkl. wydrylowanych czereśni
  • 2 szkl. czerwonego deserowego wina
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 op. galaretki wiśniowej
  • ½ szkl. zmielonych orzechów

    Sposób wykonania:
    Sok z czereśni  wymieszać z winem, po czym dodać miód i całość doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas zestawić z ognia i dodać galaretkę.
    Gdy się rozpuści połowę wlać do salaterki i odstawić do stężenia.
    Następnie resztę galaretki wymieszać z czereśniami i wylać na zastygniętą galaretkę.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Przed podaniem posypać orzechami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *