Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w agreście

 

Składniki:

  •  1 kurczak
  •  1 cebula
  •  włoszczyzna
  •  łyżka masła

sos:

  •  1/2 kg zielonego agrestu
  •  po łyżce masła i mąki
  •  szklanka śmietanki
  •  sól
  •  pieprz
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Umytego kurczaka podzielić na porcję po czym oprószyć go solą.
    Wówczas przełożyć go do garnka z wodą, dodając obraną włoszczyznę.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa o czym go odcedzić i przesmażyć na rozgrzanym maśle na złoto.
    Natomiast wywar przecedzić i dodać do niego agrest.
    Gotować go około 3 minuty po czym zagęścić zasmażką.
    Mąkę przesmażyć na maśle, rozprowadzić ją śmietaną i dodać do agrestu.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać przesmażonego kurczaka.
    Trzymać na ogniu jeszcze jakieś 15 minut.
    Przed podaniem kurczaka przełożyć na półmisek i polać go sosem.

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *