Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak słodko kwaśny

Kurczak słodko-kwaśny

Składniki:
4 piersi z kurczaka
3 łyżki oleju
1 średnia cebula
400g ananasa z puszki
150g warzyw do smażenia (kiełki soi, papryka, bambus)
3 łyżki sosu pomidorowego (może być ketchup)
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka Sherry
1 łyżka miodu
3 łyżki octu
1/2 drobiowej kostki rosołowej
1 łyżka skrobi kukurydzianej

Wykonanie:
Pokrój piersi kurczaka na małe podłużne kawałki. Weź sok z ananasa z puszki, sherry, ocet, sos pomidorowy, sos sojowy, miód i koncentrat pomidorowy wymieszaj razem w misce, dodaj rozpuszczoną w kilku łyżkach wody kostkę rosołową. Umieść w mieszance pokrojonego kurczaka i dokładnie wymieszaj.

Pokrój grubo cebulę. Podgrzej połowę oleju w woku i podsmaż mieszając cebule przez 5 min na dużym ogniu. Dodaj warzywa, pokrojonego ananasa i gotuj przez około 5 minut aż większość płynu wyparuje. Odłóż na chwilę na bok.

Odcedź kurczaka – pozostawiając marynatę będzie jeszcze potrzebna. Wrzuć na rozgrzany wok z pozostałą resztą oleju i smaż przez 5 minut aż kurczaka będzie w pełni usmażony jednak wilgotny w środku. Połącz z podsmażonymi warzywami. Smaż przez następne 3-4 minut. W tym czasie wymieszaj pozostały po marynowaniu płyn z łyżką skrobi kukurydzianej i wlej do kurczaka i warzyw. Smaż przez następne 3-4minut. jeśli sos jest za gęsty dodaj odrobinę wody.
Podawać natychmiast z ryżem lub chińskim makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *