A teraz przepis dla miłośników owoców morza. Czyli pomysł na krewetki z odrobiną czosnku i chilii. Lista zakupów: krewetki, szalotkę, masło i czosnek.
Składniki:
- 15 szt oczyszczonych krewetek
- 2 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- mała papryczka chilli
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Krewetki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Obrane szalotki drobno posiekać.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Wrzucić razem z szalotką na patelnie z rozgrzanym masłem.Dodać jeszcze drobno posiekaną papryczkę chilii.Gdy lekko się zeszklą wrzucić krewetki.Trzymać na ogniu, aż się ładnie zarumienią.Na koniec oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Liczba porcji: 4