Składniki:
- biszkopty
- 1 szkl. dżem morelowego
- morele z puszki
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- kostka masła
- 2/3 szkl cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 łyżki śmietanki
- łyżka spirytusu
Sposób wykonania:
- Biszkopty ułożyć w formie wyłożonym folią aluminiową jeden obok drugiego.
Następnie ¾ szkl. wody wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem, skropić biszkopty.
Następnie posmarować biszkopty dżemem.
Następnie masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawaj stopniowo żółtka, potem śmietanę i na końcu alkohol.
Całość dokładnie ucierać aby powstała puszysta masa.
Wyłożyć ją na biszkoptach i wstawić do lodówki na 30 minut.
Przed podaniem na wierzchu ułożyć kawałki moreli.