Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z brokułów ze szpinakiem

Składniki:

  • brokuł
  • 10 dag szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • por
  • 1 l bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sera risotta
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

Umytego pora pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekanym czosnkiem.
Następnie dodać brokuły podzielone na różyczki i zalać całość bulionem.
Trzymać na małym ogniu do miękkości warzyw.
Wówczas dodać posiekany szpinak i gotować kolejne 3 minuty.
Po tym czasie zmiksować całość na jednolity krem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem każda porcję udekorować łyżką ricotty oraz posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *