Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z Bawarii

Składniki:

  • laska wanilii
  • 2 szkl. mleka
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • ½ szkl. gorącego mleka
  • 4 żółtka
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 2 szkl. śmietanki

    Sposób wykonania:
    Do mleka wrzucić wanilię i zagotować po czym odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie żelatynę rozpuścić w ½ szkl. wody, gdy napęcznieje dodać ½ szkl. ciepłego mleka.
    Następnie żółtka utrzeć razem  cukrem i dodać je do mleka z żelatyną.
    Na sam koniec dodać ubitą śmietankę, delikatnie połączyć.
    Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 3 godziny.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *