Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce w sosie waniliowym

Składniki:

  • 0, 75 l owoców
  • łyżka cukru
  • 2 szkl. mleka
  • op. cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • ½ op. budyniu waniliowego
  • 2 jajka
  • łyżka cukru pudru

 

 

Sposób wykonania:
Mleko z dodatkiem cukru i cukru waniliowego doprowadzić do wrzenia.
W między czasie żółtka, budyń oraz 2 łyżki wody utrzeć dokładnie ze sobą po czym dodać do mleka.
Całość dokładnie wymieszać, podgrzać nie doprowadzając do wrzenia.
Następnie zdjąć z ognia i delikatnie mieszając ostudzić, wówczas dodać białka ubite  na sztywno z cukrem pudrem.
Całość delikatnie połączyć.
Na koniec ułożyć owoce na sosie i odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *