Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem winogronowy

Składniki:

  • liść winogron
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 2 łyżeczki budyniu
  • 1 szkl. śmietanki
  • listki mięty

    Sposób wykonania:

    Mleko zagotować z dodatkiem masła oraz cukru po czym dodać budyń wymieszany w 2 łyżkach wody.
    Całość wymieszać i trzymać 2 minuty na małym ogniu po czym zestawić z ognia do ostygnięcia.
    W miedzy czasie kilka winogron zostawić do dekoracji a resztę przekroić na polówki.
    Masę budyniowa ubić aby stała się pulchna, wówczas dodać do niej winogrona oraz śmietankę.
    Całość wymieszać i przełożyć do pucharków.
    Wierzch udekorować winogronami oraz listkami melisy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *