Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem kokosowy

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 75 g wiórków koksowych
  • 2 żółtka
  • 3 ½ szkl. cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • 10 g żelatyny
  • 1 szkl. śmietanki kremówki
  • 3 łyżki likieru z wiśni

    Sposób wykonania:
    Mleko zagotować z dodatkiem wiórek kokosowych i trzymać na ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie wiórki odsączyć a do mleka dodać cukier oraz cukier waniliowy i podgrzewać na parze około 5 minut.
    Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
    Na koniec dodać śmietankę ubitą na sztywną pianę oraz likier.
    Dokładnie ubijać aż krem zgęstnieje.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *