Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kraje

Panzanella Weroniki

Składniki:• 3 szkl. chleba na zakwasie• 1 szkl. pokrojonych w kostkę pomidorów• 1 czerwona cebula• 18 dag mozzarelli• ½ szkl. oliwy z oliwek• 4 łyżki octu winnego• ½ szkl. liści bazylii• 2 łyżki kaparów• sól• pieprz Sposób wykonania: Chleb pokroić w kostkę po czym dodać do niego pokrojone pomidory, posiekaną cebulę, mozzarellę pokrojoną w kostkę,…

Tortellini gotowane w bulionie

Składniki: 5 szkl. aromatycznego bulionu 3 szkl. ugotowanych tortellini 1 szkl. startego parmezanu ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania:Bulion podgrzać, wówczas wrzucić do niego tortellini i trzymać na ogniu ok. 1 minutę.Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przelać zupę do miseczek i posypać serem oraz posiekaną pietruszką. Przepis nadesłany na konkurs "Znak…

Nitki po japońsku

Składniki: 25 dag nitek 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła ½ szkl. startego parmezanu ½ szkl. kawioru z latającej ryby tobiko 10 liści shiso sól pieprz Sposób wykonania:Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, wówczas go odcedzić i wymieszać razem z masłem, serem i oliwą.Odstawić do momentu aż masło się roztopi po…

Tortille z chorizo i jajkiem

Składniki: 12 dag kiełbasy chorizo 6 jajek 4 tortille o średnicy 15 cm sól pieprz Sposób wykonania:Kiełbasę posiekać po czym podsmażyć na średnim ogniu aby wytopił się z niej tłuszcz, wówczas wbić do niej jajko.Trzymać na ogniu mieszając do ścięcia jaj.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.W między czasie tortille ogrzać trzymając je nad gorącym palnikiem.Następnie…

Polenta z bulionem

Składniki: 5 szkl. bulionu wołowego ¼ szkl. masła 1 ¼ szkl. mąki kukurydzianej pieprz sól Sposób wykonania:Masło wrzucić do bulionu po czym doprowadzić do zagotowania na małym ogniu, wówczas dodawać stopniowo mąką cały czas mieszając.Trzymać jeszcze na maleńkim ogniu ok. 20-15 minut dość często mieszając.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przepis nadesłany na konkurs "Znak…