Składniki:
- 100 g masła
- ½ szkl posiekanej zielonej papryki
- ½ szkl posiekanej czerwonej papryki
- 1 szkl posiekanej cebuli
- 4 łyżki mąki
- 1 ½ szkl mleka
- 1 ½ szkl śmietany
- łyżeczka soli
- ½ szkl posiekanej natki pietruszki
- ½ łyżeczki pieprzu
- 45 dag mięsa krabowego
- sproszkowana papryka
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmaż posiekaną cebulę oraz zieloną i czerwoną paprykę.
Po około 2 minutach dodać mąkę, mleko oraz śmietanę.
Całość ubijać trzepaczką aż powstanie gęsty sos.
Wówczas zdjąć sos z ognia.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Następnie dodać mięso kraba i delikatnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Oprószyć całość papryką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.