Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kraby po królewsku

Składniki:

  • 100 g masła
  • ½ szkl posiekanej zielonej papryki
  • ½ szkl posiekanej czerwonej papryki
  • 1 szkl posiekanej cebuli
  • 4 łyżki mąki
  • 1 ½ szkl mleka
  • 1 ½ szkl śmietany
  • łyżeczka soli
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 45 dag mięsa krabowego
  • sproszkowana papryka

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmaż posiekaną cebulę oraz zieloną i czerwoną paprykę.
Po około 2 minutach dodać mąkę, mleko oraz śmietanę.
Całość ubijać trzepaczką aż powstanie gęsty sos.
Wówczas zdjąć sos z ognia.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Następnie dodać mięso kraba i delikatnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Oprószyć całość papryką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *