Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe w paprykowym sosie

 

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 łyżka mąki
  • 1duża cebula
  • 1 papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • olej
  • 1 łyżka masła
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kotlety lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oaz mąką po czym usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Gotowe kotlety wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić masło i zeszklić na nim posiekaną cebulkę.
    Wówczas dodać przecier pomidorowy, paprykę pokrojoną w kostkę oraz paprykę w proszku.
    Wlać jeszcze śmietanę.
    Całość wymieszać i wrzucić jeszcze posiekany czosnek.
    Doprowadzić do wrzenia i odparować aby sos się zagęścił.
    Na koniec doprawić do smaku, włożyć kotlety i podgrzać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *