Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety baranie z grilla

 

Składniki:

  • ½ kg baraniny
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki ugotowanego szpiku wołowego
  • cebula
  • 6 liści kolendry
  • natka pietruszki
  • kminek
  • papryka
  • cynamon
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić a mniejsze kawałki, które zemleć w maszynce razem ze szpikiem wołowym.
    Do mięsnej masy dodać posiekaną cebulę, paprykę, kminek, cynamon, natkę pietruszki oraz posiekane liście kolendry.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sola.
    Z powstałej masy formować małe kotlety, które nadziewać na szpadki od szaszłyków.
    Wstawić je na godzinę do lodówki aby zastygły.
    Po tym czasie posmarować je olejem i grillować około 10 minut.
    W trakcie obracając aby równomiernie się zarumieniły.
    Na koniec owinąć je w folie aluminiowa i odstawić na chwile na brzeg grilla aby „doszły”.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *