Składniki:
- ½ kg baraniny
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki ugotowanego szpiku wołowego
- cebula
- 6 liści kolendry
- natka pietruszki
- kminek
- papryka
- cynamon
- sól
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić a mniejsze kawałki, które zemleć w maszynce razem ze szpikiem wołowym.
Do mięsnej masy dodać posiekaną cebulę, paprykę, kminek, cynamon, natkę pietruszki oraz posiekane liście kolendry.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sola.
Z powstałej masy formować małe kotlety, które nadziewać na szpadki od szaszłyków.
Wstawić je na godzinę do lodówki aby zastygły.
Po tym czasie posmarować je olejem i grillować około 10 minut.
W trakcie obracając aby równomiernie się zarumieniły.
Na koniec owinąć je w folie aluminiowa i odstawić na chwile na brzeg grilla aby „doszły”.
Liczba porcji: 4