Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki jagnięce Ewy

Przez żołądek do serca. Pyszne, soczyste kotleciki jagnięce. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych, czosnku, tymianku i oliwy z oliwek.   
 

Składniki:

  • kilka kotletów jagnięcych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Zalać go oliwą z oliwek.
    Dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso.
    Odstawić na kilka godzin.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanej patelni grillowej.
    Smażyć z po kilka minut z obu stron.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *