Przez żołądek do serca. Pyszne, soczyste kotleciki jagnięce. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych, czosnku, tymianku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- kilka kotletów jagnięcych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki tymianku
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Zalać go oliwą z oliwek.Dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz tymianek.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć mięso.Odstawić na kilka godzin.Po tym czasie kłaść na rozgrzanej patelni grillowej.Smażyć z po kilka minut z obu stron.
Liczba porcji: 5