Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolacja farmera

Składniki:

  • 1 ½ łyżki oliwy z oliwek
  • 5 ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • ½ szkl posiekanej zielonej papryki
  • 2 szkl szynki pokrojonej w paski
  • 6 jajek
  • ½ szkl startego sera cheddar

Sposób wykonania:
W patelni z rozgrzaną oliwą rozłożyć cześć plasterków ziemniaków.
Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym rozłożyć na nich plasterki cebuli oraz plasterki papryki.
Posypać je przyprawami i rozłożyć część pasków szynki i ponownie układać warstwy w tej samej kolejności.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut do miękkości ziemniaków.
Wówczas wbić na patelnie jajka i smażyć jeszcze 5minut do ścięcia jaj.
Na koniec posypać starym serem i zapiekać ostatnią minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *