Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koksowa ucierana babka

 

Składniki:

  • ½ kg cukru
  • ½ kg mąki
  • 1 kostka margaryny Kasi
  • 6 całych jaj
  • Podwójna porcja proszku do pieczenia
  • 5 dkg kakao
  • 1 szklanka mleka

 

Sposób wykonania:

  1. Do rondela wrzucić margarynę.
    Dodać do niej cukier, mleko oraz kakao.
    Całość podgrzać aby margaryna i cukier się roztopiły.
    Gdy składniki się polaczą dodać jeszcze mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wbić jajka.
    Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnia i upiec.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *