Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluski drożdżowe na parze

Składniki:

  • 40 dag mąki
  • 1 szkl mleka
  • 2 dag drożdży
  • 2 żółtka
  • 5 dag cukru
  • 5 dag masła
  • sól

Sposób wykonania:
Mąkę przesiać przez sito na stolnice.
Zrobić w kopczyku dołek i wlać lekko podgrzane mleko z rozpuszczonym w nim drożdżami.
Dodać jeszcze szczyptę soli i całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na około 20 minut, aby ciasto mogła wyrosnąć.
W między czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać je do drożdżowego rozczynu razem z roztopionym masłem.
Wymieszać i ponownie odstawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 2 cm i wyciąć z niego szklanką krążki i jeszcze raz odstawić je do wyrośnięcia.
Gotować w specjalnym garnku do gotowania na przez  osolona wodą lub na garnku z gotująca się wodą położyć lnianą ściereczkę i na niej gotować kluski.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *